Skip to main content

Jak długo trwa kurs profesjonalnego pizzera na poziomie 1?

Kurs trwa 40 godzin i w zależności od lokalizacji prowadzony jest w formie intensywnej – 8 godzin dziennie przez 5 kolejnych dni – lub w formie dwutygodniowej – 4 godziny dziennie przez 2 tygodnie z wyłączeniem sobót i niedziel.

Ile kosztują kursy?

Ceny poszczególnych kursów są publikowane online w sekcji “kursy” na tej stronie.

Jak się zarejestrować?

Zarezerwuj wybrany kurs bezpośrednio przez formularz rezerwacji online.

Jak ważny jest wydany certyfikat?

Scuola Italiana Pizzaioli wydaje certyfikat uczestnictwa.

Wartością dodaną Scuola Italiana Pizzaioli jest to, że jest to jedna z pierwszych szkół pizzy, dobrze znana i posiadająca kilka lokalizacji na całym świecie. Posiada certyfikat UNI EN ISO 9001:2015. Jest promowana na całym świecie za pośrednictwem naszych partnerów, współpracy z prestiżowymi międzynarodowymi szkołami gotowania , magazynu Pizza e Pasta Italiana, lidera w branży od 30 lat, oraz na najważniejszych krajowych i międzynarodowych targach branżowych.

Czy istnieje możliwość odbycia stażu po zakończeniu kursu?

Kurs profesjonalnego pizzera Level 1 kończy się uzyskaniem certyfikatu. To, czy instruktor jest skłonny podjąć staż, zależy od regionu, w którym działa, oraz od obowiązujących w danym czasie przepisów prawnych.

Czy istnieje możliwość pomocy w znalezieniu pracy po zakończeniu kursu?

Naszym zawodem jest nauczanie zawodu z pasją i profesjonalizmem, i skupiamy się na tym, aby móc robić to dobrze. Nie możemy zagwarantować pracy, ale kiedy otrzymujemy zapytania, staramy się połączyć popyt z podażą.

Czy 40 godzin wystarczy, by zostać pizzerem?

40-godzinny kurs został zaprojektowany i przygotowany tak, aby nawet osoby niezaznajomione z branżą miały możliwość poznania podstaw zawodu, co pozwoli im zarówno na natychmiastową praktykę w pizzerii, jak i na rozpoczęcie samodzielnej pracy.

Jestem już producentem pizzy, ale nie mam certyfikatu, czy są kursy odpowiednie dla mnie?

Tak, kursy Scuola Italiana Pizzaioli są zorganizowane tak, aby usystematyzować wiedzę nawet tych, którzy uczyli się w tej dziedzinie lub trenują od jakiegoś czasu. Bardziej wskazane są kursy specjalistyczne lub zaawansowane.

Czy istnieje ograniczenie wiekowe dla uczestników kursu?

Istnieje minimalny limit, który wynosi 16 lat, nie ma maksymalnego limitu.

Czy trzeba zdać jakiś egzamin, aby otrzymać certyfikat?

Na koniec kursu przeprowadzany jest wewnętrzny egzamin teoretyczny i praktyczny w celu sprawdzenia poziomu przyswojenia wiedzy wyjaśnionej i wykonanej podczas kursu. Osoby, które ukończyły kurs i zdały egzaminy końcowe, otrzymują świadectwo ukończenia kursu. W przypadku niezaliczenia, dajemy możliwość bezpłatnego powtórzenia kursu w wybranym przez siebie miejscu w ciągu roku, pod warunkiem wcześniejszego powiadomienia sekretariatu centrali.

Czy muszę zadowolić się wyżywieniem i zakwaterowaniem, czy dacie mi pokój?

Za wyżywienie i zakwaterowanie odpowiada stażysta.

Lunch jest opłacany przez nas?

Podczas kursu jesz to, czego nauczysz się gotować, więc… pizza od pierwszego dnia!

preloader