Scuola Italiana Pizzaioli może pochwalić się dwoma certyfikatami, które sprawiają, że jest to szkoła dla profesjonalnych producentów pizzy, która nie ma sobie równych w Europie: Certyfikacja Systemu Zarządzania Jakością i Certyfikowany Kurs Szkoleniowy.
Certyfikacja systemu zarządzania jakością
Certyfikat ten poświadcza, że wszystkie procesy i procedury, które towarzyszą studentowi od momentu zapisania się na kurs do jego ukończenia, są zorganizowane i zarządzane zgodnie z certyfikowanymi kryteriami jakości. Jest to niezbędne narzędzie dla firmy, która stawia na jakość, powagę i rygorystyczność metod.
Certyfikowany kurs szkoleniowy
Certyfikat ten gwarantuje zaawansowane szkolenie o określonych cechach dla Master Instruktorów Włoskiej Szkoły Pizzaioli.
Zdefiniowane i certyfikowane cechy to:
- wybór nauczycieli
- wybór uczestników
- sposoby egzaminowania na kursie
- minimalna liczba godzin
- multidyscyplinarny komitet techniczny
Motywacją dla tego naukowo rygorystycznego i wysoce profesjonalnego kursu jest zapewnienie obecności wysoko wykwalifikowanych i aktualnych wykładowców w zakresie poruszanych tematów, ocenianych zarówno na etapie selekcji, jak i podczas realizacji kursu przez Multidyscyplinarny Komitet Techniczny złożony z wybranych profesjonalistów. Komitet ten jest stale informowany i zwraca uwagę na sposób, w jaki prowadzone są szkolenia, a także stale poszukuje nowych tematów do pogłębionej analizy, aby móc przedstawić przyszłym stażystom doskonałą ofertę szkoleniową. Określając cechy kursu szkoleniowego Master Instructor, chce również odróżnić się od innych szkół publicznych, które przyjmują, czasem nadużywając, tę samą definicję.
Certyfikowany kurs szkoleniowy ma być gwarancją jakości nauczania, powagi i profesjonalizmu.