W 1947 roku, w Stuhlfelden (Austria), Wilhelm i Helene Berger mieli ambitny cel: zaoferować producentom kiełbas gotowe mieszanki przypraw o stałej jakości smaku. Od imienia i nazwiska założyciela 18 lutego 1947 r. narodziła się nazwa firmy: WIBERG.
Od momentu założenia w 1947 r. firma WIBERG przetwarza rafinowane przyprawy z całego świata i produkuje doskonałe mieszanki przypraw, ziół, octów i olejów, a także osłonki do kiełbas i składniki dla przemysłu spożywczego i gastronomicznego.
Od tego czasu WIBERG uszlachetnia pyszne przyprawy z całego świata i produkuje wszystko, co przyczynia się do zwiększenia smaku i przyjemności, z nieodpartą jakością. Główna siedziba WIBERG znajduje się w Salzburgu i Freilassing (Niemcy); istnieje również wiele innych zakładów na całym świecie.
600 pracowników na całym świecie postawiło sobie ten sam cel: dostarczać ludziom niezrównanych doznań smakowych i przyjemności poprzez jedzenie.
Oferowanie ludziom niezrównanych doznań kulinarnych zawsze było podstawową zasadą firmy WIBERG. Profesjonalni szefowie kuchni, restauratorzy, firmy cateringowe i producenci pizzy znajdują w WIBERG odpowiedniego partnera.
Współpraca ze szkołą pizzy pozwala przyczynić się do szkolenia i rozwoju nowych talentów w dziedzinie pizzy, zapewniając uczniom stymulujące środowisko nauki pełne kreatywnych pomysłów.
Demetra srl jest wyłącznym dystrybutorem produktów Wiberg na rynek włoski, francuski i hiszpański.