Skip to main content

San Bernardo Water

S.Bernardo to idealne połączenie jakości, tradycji i elegancji. Jej źródło znajduje się w Alpach Nadmorskich, na wysokości 1300 metrów, w zdrowym i nieskażonym środowisku. Znana od 1926 roku ze swojej lekkości i doskonałych właściwości organoleptycznych, od lat 90. jest również wyrazem włoskiego designu, dzięki niepowtarzalnej butelce “Gocce”, zaprojektowanej przez Giorgetto Giugiaro. Do dziś jest ikoną stylu.

S.Bernardo zobowiązało się do osiągnięcia zerowego wpływu na środowisko do 2026 roku. Wraz ze Slow Food Italy i Terra Madre, których jest partnerem i zwolennikiem, wdraża konkretne projekty w dziedzinie zrównoważonego rozwoju.

Jest to ważny krok w kierunku osiągnięcia zerowego wpływu, który jest coraz bliższy dzięki działaniom wdrożonym przez S.Bernardo, takim jak utworzenie farmy wiatrowej, która zaopatruje zakład Garessio w czystą energię od ponad 10 lat.

Dziś S. Bernado kontynuuje swoją podróż, wybierając włoską szkołę Pizzaioli.

Woda jest kluczowym składnikiem sukcesu dobrego ciasta.

Niska zawartość sodu i niska zawartość stałych osadów sprawiają, że S.Bernardo doskonale nadaje się do przygotowywania lekkich, dobrze wysmażonych pizz. Przy stole, dzięki neutralnemu PH, S.Bernardo jest idealnym sprzymierzeńcem mistrzów pizzy, ponieważ towarzyszy umiejętnie dobranym smakom z zachowaniem równowagi.

Przejdź do strony
preloader