Skip to main content

Demeter

WYSOKIEJ JAKOŚCI SKŁADNIKI, PRAWDZIWA PASJA DO JEDZENIA

Demetra ma ponad 35-letnie doświadczenie w doborze, przetwarzaniu i sprzedaży specjałów spożywczych dla profesjonalistów z branży gastronomicznej.

Silna więź z producentami, ziemią, tradycją i włoską kuchnią, która otwiera drzwi dla profesjonalistów z branży gastronomicznej we Włoszech, Europie i na świecie: to nić, która biegnie przez świat Demetra, firmy z siedzibą w Valtellinie, specjalizującej się w selekcji, przetwarzaniu i dystrybucji wysokiej jakości, bezpiecznej i certyfikowanej żywności. Filozofia i misja firmy opiera się na prawdziwej pasji do żywności, ziemi, która ją produkuje, natury i jej sezonowości, nie tracąc z oczu innowacji w sektorze spożywczym i Horeca, a także wkładu rynkowego i współczesnych trendów w smaku i nowoczesnym odżywianiu.

Szeroki i zróżnicowany asortyment, oparty na doskonałości surowców, dokładnym przetwarzaniu i ścisłej kontroli jakości, wraz z licznymi innowacjami wprowadzonymi przez firmę silnie zakorzenioną w Bassa Valtellina, z siedzibą i fabryką w Talamona oraz jednostką logistyczną z punktem sprzedaży w Morbegno.

Dla firmy Demetra tradycja rymuje się z innowacją, wdrażając nowe technologie Przemysłu 4.0 poprzez najnowocześniejszą instalację o nazwie Diva System (Direct Injection Vacuum cooking All in one), technologię łączącą gotowanie próżniowe z bezpośrednim wtryskiem pary.

Kolejną nowością jest wysokiej jakości linia kremów Crem-à-poche: dzięki innowacyjnemu woreczkowi o unikalnym kształcie, nie używa się już łyżek ani szpatułek. Używając produktu bezpośrednio na preparacie, unika się zanieczyszczenia zewnętrznego i gwarantuje dłuższy okres trwałości, nawet po otwarciu.

Demetra wspiera wszystkie najważniejsze międzynarodowe konkursy dla producentów pizzy i współpracuje z Scuola Italiana Pizzaioli (Włoską Szkołą Pizzy): innowacyjność i poszukiwanie doskonałości w składnikach są koniecznością dla firmy Valtellina, również w celu zaspokojenia potrzeb artystów pizzy. Z tego powodu stworzono linię dedykowaną temu konkretnemu sektorowi, ze specjalnościami szczególnie odpowiednimi do przygotowania pizzy dla smakoszy: mówimy na przykład o żółtym sosie pomidorowym z daktyli, który można zastąpić klasycznym czerwonym miąższem, odmianą pomidorków koktajlowych fiaschetto, friarielli z Kampanii, rzymskimi puntarelle, anchois z Morza Kantabryjskiego, świeżymi lub lekko suszonymi pomidorami, karczochami z Apulii lub ponad 40 kremami warzywnymi, serowymi lub rybnymi, z którymi można przygotować pyszne nadzienia.

Przejdź do strony
preloader