Skip to main content

Coppini Arte Olearia

Od 26 marca 1946 r. firma Coppini Arte Olearia realizowała i nadal realizuje dalekowzroczny projekt, oparty na innowacyjności i szacunku dla środowiska, realizowany z zaangażowaniem i wytrwałością przez rodzinę Coppini. Projekt opracowany przez Amèrico Coppini, doświadczonego mistrza serowarstwa, który z pasją zaczął podchodzić do świata oliwy z oliwek. W ten sposób rozpoczęła się przygoda, która miała stać się doskonałym przykładem cnotliwej firmy.

Dziś Coppini Arte Olearia jest krajową i międzynarodową marką referencyjną w zakresie produkcji i dystrybucji oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia o określonej i certyfikowanej jakości, dostawcą dla ważnych włoskich i międzynarodowych firm spożywczych. Projekt Amèrico Coppiniego znalazł kontynuację i nowy impuls dzięki jego synowi Ernesto, przedsiębiorcy, który z poszukiwania jakości i doskonałości uczynił swoją naczelną zasadę. Obecnie firma należy do czwartego pokolenia i łączy tradycję rodzinnego biznesu z innowacyjnością nowoczesnej i zdolnej młodej przedsiębiorczości.

Dziś, podobnie jak w 1946 roku, firma z taką samą uwagą i troską podchodzi do oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, od oliwek po gotowy produkt dostarczany bezpośrednio do klientów. Pewna i certyfikowana jakość, dzięki identyfikowalności łańcucha dostaw gwarantowanej przez CSQA i karcie identyfikacyjnej, którą firma jako pierwsza wprowadziła na każdej butelce.

W 1988 roku narodził się projekt T.O.P., którego celem było określenie prawdziwego pochodzenia oliwy z pierwszego tłoczenia w sposób niezwykle jasny i przejrzysty. Identyfikowalność pochodzenia produktu. Znak ten reprezentuje tożsamość firmy, certyfikację certyfikację doskonałości produktui autentyczną wewnętrzną specyfikację, która nie pozostawia marginesu błędu.

Karta identyfikacyjna zawiera wszystkie dane dotyczące oliwy extra virgin: odmianę, klasyfikację organoleptyczną certyfikowaną przez akredytowany panel, aromat i smak.

Coppini Arte Olearia, w obszarach produkcji na Sycylii, w Abruzji i Apulii, wspiera plantatorów/przewoźników oliwek, poprzez porady ekspertów agronomów, aby zapewnić, że przestrzegają oni specyfikacji opracowanych przez firmę.

W Pilot Oil Mill Belìce Coppini Arte Olearia prowadzi badania z wykorzystaniem najlepszych technologii i opracowuje techniki produkcji w celu uzyskania najwyższej jakości oliwy z pierwszego tłoczenia, o określonej i certyfikowanej jakości oraz zrównoważony.

Z prowincji Parma, Doliny Żywności, firma organizuje logistykę i sieć sprzedaży, wykorzystując infrastrukturę i know-how zdobyte w ciągu ponad 75 lat działalności.

Przejdź do strony
preloader