Scuola Italiana Pizzaioli otwiera nową siedzibę w Bournemouth w Wielkiej Brytanii
Sieć Scuola Italiana Pizzaioli ponownie się rozrasta. 29 września oficjalnie zainaugurowano nową siedzibę w Bournemouth w Wielkiej Brytanii, drugą w kraju po Redditch. To ważny krok, który umacnia naszą międzynarodową obecność i misję rozpowszechnianiaprofesjonalnych szkoleń w sektorze pizzy.
Dziś Scuola Italiana Pizzaioli może pochwalić się licznymi lokalizacjami we Włoszech i za granicą, a z biegiem lat stała się punktem odniesienia dla specjalizacji producentów pizzy. W rzeczywistości sercem naszej misji pozostaje szkolenie osobiste. Wierzymy, że nie da się zastąpić wartości przykładania rąk do ciasta, konfrontacji z innymi producentami pizzy i uczenia się bezpośrednio od mistrzów. To właśnie twarzą w twarz, obserwując i próbując, buduje się najbardziej solidne umiejętności zawodowe.
Otwarcie nowej siedziby w Bournemouth było możliwe dzięki ścisłej współpracy z wieloma partnerami, w tym Casa di Vini, która udostępniła swoje przestrzenie, oraz Le 5 Stagioni, czołową marką mąk i mieszanek dla pizzerii. Dzięki temu nowemu projektowi Scuola Italiana Pizzaioli przenosi kawałek Włoch na południowe wybrzeże Anglii, oferując początkującym i profesjonalnym producentom pizzy wyjątkową okazję do rozwoju, doskonalenia i szkolenia pod okiem najlepszych instruktorów.
Nowa lokalizacja stanowi również wartość dodaną dla brytyjskich producentów pizzy, którzy będą mieli możliwość aktualizacji, specjalizacji w określonych technikach i doskonalenia swoich umiejętności bez konieczności podróżowania na duże odległości. Bournemouth staje się w ten sposób miejscem spotkań i rozwoju dla całej lokalnej społeczności zawodowej: miejscem, w którym wiedza mistrzów p izzy jest dostępna dla tych, którzy chcą doskonalić się każdego dnia, utrzymując wysoki poziom pizzy w Wielkiej Brytanii.







