Giorgio Sabbatini zwycięzcą Mistrzostw Świata w Parmie 2025
Nasz’ Giorgio Sabbatini ukończył studia Mistrz Świata w kategorii Pizza in Pala na ostatnich Mistrzostwach Świata w Parmie!
Jego interpretacja, “delikatna i pachnąca”, przekonała jury “doskonałą równowagą smaków i nienaganną techniką”, demonstrując głębokie zrozumienie i szacunek dla rzymskiej tradycji tego ukochanego specjału.
Sukces Giorgio z pewnością nie jest niczym nowym.
Od najmłodszych lat zajmował się produkcją pizzy w rodzinnej restauracji i przez lata zebrał imponującą serię nagród w najbardziej prestiżowych konkursach w branży. Wśród jego tytułów znajdują się Mistrzostwa Świata w kategorii Classic Pizza w 2017 r.mistrzostwo świata Mistrzostwa Świata w 2012 roku i Mistrzostwa Europy w 2011 r..
Jego pasja i doświadczenie sprawiły, że stał się popularnym konsultantem w świecie pizzy, otwierając drzwi do prestiżowej współpracy.
Giorgio Sabbatini jest mistrzem Scuola Italiana Pizzaioli od 2014 roku, a w 2015 roku był szefem obszaru technicznego poświęconego pizzy dla Scuola Italiana Pizzaioli w Copagri w Expo Milano.
Zwycięstwo Giorgio Sabbatiniego jest powodem do dumy dla Scuola Italiana Pizzaioli i pokazuje wysoki poziom przygotowania i pasji, która napędza naszych instruktorów i profesjonalistów, którzy z nami trenują.
Gratulacje dla Giorgio za ten niezwykły sukces!