Skip to main content

Tiziano De Filippis

Dyrektor techniczny - Padova - Parma

Dyrektor techniczny Włoska Szkoła Pizzaioli
Tiziano De Filippis jest technikiem sztuki pizzy, którą interpretuje jako dyscyplinę. Rozwijał swoje umiejętności bezpośrednio w rodzinnej pizzerii, zajmując się ciastem i pieczeniem, zarządzaniem, jedzeniem i gotowaniem, jednocześnie dojrzewając do znaczenia poświęcenia, wytrwałości i metody w wyczynowej aktywności sportowej, którą łączy ze swoją pracą. Od 2017 roku poświęcił się całkowicie, we Włoszech i za granicą, rozwojowi i wsparciu technicznemu Farine Le 5 Stagioni, marki Agugiaro & Figna Molini zarezerwowanej dla świata pizzy. Od 2021 r. jest członkiem Komitetu Włoskiej Szkoły Pizzaioli, uczestnicząc w grupie Master Instruktorów Szkoły, wykorzystując całe swoje doświadczenie w tej dziedzinie w oferowanych kursach, ale przede wszystkim w części dotyczącej zarządzania i zarządzania.

Doświadczenie zawodowe

  • 1999 – 2009: Kierownik pizzerii w “Pizzeria Da Roberto” w Caorle; od 2006 do 2009 Koordynacja personelu
  • 01/2010 – 05/2010: Pizzaiolo w restauracji “La Vita” w Perth, Australia
  • 05/2010 – 10/2010: Pizzaiolo w pizzerii “Pizza Loca” w Caorle
  • 10/2010 – 05/2016: Kierownik pizzerii i pizzaiolo w “Villa Foscarini Cornaro” w
    Gorgo al Monticano.
  • 06/2017 – 01/2021 Demonstrator techniczny i konsultant dla “Agugiaro & Figna Molini Spa” w kraju i za granicą.
  • Od 01/2021 do chwili obecnej Dyrektor techniczny Włoska Szkoła Pizzaioli
preloader