Skip to main content

Angelo Silvestrini

Główny instruktor regionu Veneto
Angelo Silvestrini jest jednym z historycznych instruktorów włoskiej szkoły Pizzaioli. Swoją karierę rozpoczął w rodzinnej trattorii, którą później przekształcił w Ristorante Pizzeria, którą prowadzi do dziś w Piavon di Oderzo, w prowincji Treviso. Pasjonat świata jedzenia w 360°, uczestniczył w kilku specjalistycznych kursach z zakresu pizzy, gotowania, produkcji piwa oraz dobierania win i potraw. Od lat współpracuje przy organizacji Mistrzostw Świata w Pizzy w Parmie jako sędzia wyścigowy. Jest Master Instruktorem od 1998 roku, prowadzi kursy dla producentów pizzy w siedzibie Caorle (VE), seminaria i kursy mistrzowskie na najważniejszych targach branżowych we Włoszech i za granicą.

Profesjonalne podziękowania

  • Od 2001 roku do chwili obecnej sędzia pieca na Mistrzostwach Świata w Pizzy
  • Członek National Acrobatic Pizza Team przez dziesięć lat
  • Udział w zwycięstwach i podium na międzynarodowych zawodach w Madrycie, Moskwie, Paryżu, Hamburgu, Las Vegas

Doświadczenie zawodowe

  • 1991 – obecnie Właściciel i Pizzaiolo rodzinnej restauracji Ristorante Pizzeria Nuovo Ronche w Piavon di Oderzo (TV). Kierownik personalny zakładu, zarządzający zespołem 10 osób
  • 1998 do chwili obecnej Mistrz Instruktor Włoskiej Szkoły Pizzaioli
  • Przez wiele lat współpracował z sommelierami Fisar, promując połączenie smaków pizzy i wina
preloader