Skip to main content

Scuola Italiana Pizzaioli jest częścią grupy, która zdobyła wszechstronne doświadczenie w branży pizzy, co przekłada się na wysoki poziom profesjonalizmu:

  • wnauczaniu
  • w projektowaniu warsztatów produkcyjnych dla dużych powierzchni
  • wprojektowaniu i realizacji nowych formatów restauracji, pizzerii i piekarni
  • wzakładaniu i zarządzaniu sieciami franczyzowymi, zarówno we Włoszech, jak i za granicą.

Kluczowe osoby w naszej organizacji udostępniają klientowi swoje umiejętności, aby osiągnąć wyznaczony cel w krótkim czasie i uniknąć błędów oraz kosztów spowodowanych brakiem doświadczenia.
Doradztwo może dotyczyć towarzyszenia w realizacji projektu, a nie definiowania konkretnej mieszanki lub produktu końcowego wymaganego przez klienta.

Konsultacje w zakresie zarządzania

Oto kilka przykładów Konsultacje w zakresie zarządzania związane ze światem pizza i catering:

  • projektowanie pizzerii, warsztatów z jedzeniem na wynos lub food trucków
  • organizacja scentralizowanej produkcji świeżych, bankomatowych lub mrożonych produktów
  • organizacja produkcji w poszczególnych pizzeriach
  • skupienie się na tożsamości i konkurencyjności własnej firmy
  • organizacja i szkolenie pracowników
  • koszty żywności, obliczanie i kontrola kosztów operacyjnych

Technika, ciasto i składniki

Oto kilka przykładów porady techniczne e produktu:

  • zdefiniowanie od podstaw konkretnego ciasta do pizzy z uwzględnieniem potrzeb klienta
  • weryfikacja i kalibracja istniejącej mieszanki
  • definicja określonych wyłącznych receptur
  • wsparcie w poszukiwaniu sprzętu i surowców potrzebnych do produkcji
    • Badania i rozwój składników dedykowanych dla świata pizzy
    • Testowanie i ocena składników pizzy za pomocą różnych ciast i technik pieczenia.
    • Kodowanie składników według stylu pizzy i metody pieczenia

Wydarzenia i działania

Oto kilka przykładów wydarzeń i aktywności:

  • Kursy teoretyczne/praktyczne: pokazy wszystkich stylów pizzy z demonstracją, degustacją i parowaniem dla sprzedawców lub klientów.
  • mani in pasta: warsztaty poświęcone produkcji pizzy, od wyrabiania ciasta po smarowanie, nadziewanie i pieczenie.
  • przygotowanie pod klucz kącików Scuola Italiana Pizzaioli wyposażonych do serwowania pizzy na targach, imprezach, imprezach firmowych

Nasz zespół

Wyspecjalizowany zespół mistrzów instruktorów z Scuola Italiana Pizzaioli wesprze Cię w realizacji Twoich projektów w świecie pizzy, od tworzenia i zarządzania nowymi lokalami po innowacje produktowe.

Nasz zespół będzie ci towarzyszył na każdym kroku, dzieląc się łatwymi do osiągnięcia celami, a przede wszystkim poprzez profesjonalne szkolenie wszystkich pracowników niezbędnych do zapewnienia sukcesu firmy.

Poproś o bezpłatną wycenę

Aby uzyskać informacje lub omówić swoje potrzeby i projekty, napisz na adres info@scuolaitalianapizzaioli.it lub wypełnij poniższy formularz:

    preloader