Zostanie kucharzem pizzy pozwala być częścią profesjonalnej kategorii, która jest bardzo poszukiwana na rynku. Program Profesjonalny Pizzaiolo – neapolitańska pizza i smażenie ma na celu przekazanie teoretycznych i praktycznych pojęć, które są niezbędne, aby wiedzieć, jak zrobić pizzę neapolitańską do perfekcji. Przeplatanie godzin poświęconych na naukę i doskonalenie umiejętności praktycznych z sesjami teoretycznymi będzie miało fundamentalne znaczenie dla poznania wszystkich sekretów typowej pizzy neapolitańskiej i smażenia. Kurs jest odpowiedni dla osób, które uczestniczyły w kursie Profesjonalny Pizzaiolo 1 poziom lub dla tych, którzy chcą zdobyć metodę i wiedzę teoretyczno-praktyczną, aby ulepszyć produkt, który już wytwarzają.
Kurs ma na celu Osobom pragnącym wziąć udział w szkoleniu, aby nauczyć się technik produkcji, zarządzania ciastem, przygotowywania ciasta w stylu neapolitańskim i tradycyjnych metod gotowania. Dla profesjonalistów sztuki białej, właścicieli restauracji, którzy chcą pogłębić technikę, praktykę i wiedzę niezbędną do pracy z najlepszą pizzą neapolitańską i tradycyjnym smażeniem.