PROFESJONALNY PIZZAIOLO W PIZZY I SMAŻENIU NEAPOLITAŃSKIM

Siedziba główna: Siedziba główna w Stanach Zjednoczonych - Miami
Kurs można zarezerwować z płatnością należną w dniu w przyszłości

Cena:

Sekretariat skontaktuje się z Tobą w celu potwierdzenia rejestracji na kurs

Tego produktu nie ma na stanie i nie jest dostępny.

Zostanie kucharzem pizzy pozwala być częścią profesjonalnej kategorii, która jest bardzo poszukiwana na rynku. Program Profesjonalny Pizzaiolo – neapolitańska pizza i smażenie ma na celu przekazanie teoretycznych i praktycznych pojęć, które są niezbędne, aby wiedzieć, jak zrobić pizzę neapolitańską do perfekcji. Przeplatanie godzin poświęconych na naukę i doskonalenie umiejętności praktycznych z sesjami teoretycznymi będzie miało fundamentalne znaczenie dla poznania wszystkich sekretów typowej pizzy neapolitańskiej i smażenia. Kurs jest odpowiedni dla osób, które uczestniczyły w kursie Profesjonalny Pizzaiolo 1 poziom lub dla tych, którzy chcą zdobyć metodę i wiedzę teoretyczno-praktyczną, aby ulepszyć produkt, który już wytwarzają.

Kurs ma na celu Osobom pragnącym wziąć udział w szkoleniu, aby nauczyć się technik produkcji, zarządzania ciastem, przygotowywania ciasta w stylu neapolitańskim i tradycyjnych metod gotowania. Dla profesjonalistów sztuki białej, właścicieli restauracji, którzy chcą pogłębić technikę, praktykę i wiedzę niezbędną do pracy z najlepszą pizzą neapolitańską i tradycyjnym smażeniem.

Czego się nauczysz

Zabierzemy Cię w podróż po sekretach najbardziej kultowej pizzy na świecie i poprowadzimy Cię przez badanie Pizza Napoletana STG, wykonane w pełnej zgodności z przepisami Unii Europejskiej dotyczącymi Gwarantowanej Tradycyjnej Specjalności, a następnie zajmiemy się nowymi trendami, które przyniosły ewolucję w zakresie ciasta, gotowania i przepisów. Celem kursu jest zapewnienie kucharzom pizzy zaawansowanego szkolenia zawodowego w zakresie technik produkcji i przetwarzania neapolitańskiego ciasta do pizzy, tradycyjnego smażenia, a także, przy wsparciu szefów kuchni, poznanie kombinacji, które sprawiają, że pizza jest wyjątkowym daniem.

Czas trwania

Łącznie 40 godzin, rozłożonych na pięć dni: 10 godzin teorii i 30 godzin praktyki.

9 rano do 5.30 po południu.

Język

Włoski

Program kursu

Teoria

10 godzin

  • Tło historyczne pizzy
  • Wzmianka o zbożach z glutenem i bez glutenu
  • Dogłębne badanie pszenicy miękkiej i durum: różnice, charakterystyka, czynniki determinujące jakość i zastosowanie w pizzeriach
  • Skład ziarniaków pszenicy
  • Etapy frezowania
  • Skład mąki wraz z opisem jej elementów
  • Sprzęt laboratoryjny do określania jakości mąki
  • Znaczenie elementów tworzących mieszankę i kolejność ich wprowadzania
  • Procesy wyrastania i dojrzewania ciasta: różnice
  • Reakcja Maillarda i trawienie żywności
  • Metody ugniatania z przepisami
  • Niezbędny sprzęt roboczy
  • Maszyny do ugniatania na rynku i różnice między nimi
  • Piece opalane drewnem, elektryczne, tunelowe i gazowe: różnice w sposobach użytkowania
  • Specyfikacja Pizza Napoletana STG: składniki, specyficzna metoda produkcji i przetwarzania
  • Pieczenie pizzy (temperatura pieca i zjawiska biochemiczne)

Praktyka

30 godzin

  • Wyrabianie ciasta ręcznie i za pomocą maszyn do wyrabiania ciasta poprzez wkładanie składników w odpowiedniej kolejności.
  • Przygotowanie ciasta neapolitańskiego STG
  • Masowe wyrabianie ciasta neapolitańskiego
  • Tworzenie pośrednich ciast na współczesną pizzę
  • Kontrola i zarządzanie temperaturą ciasta
  • Formacja bochenka (staglio)
  • Zarządzanie rozczynem i dojrzewaniem w temperaturze pokojowej i kontrolowanej
  • Techniki wałkowania krążków makaronu i kalibrowania sosu
  • Produkcja i techniki gotowania niektórych typowych neapolitańskich produktów do smażenia
  • Przygotowywanie ciast z kombinacji typowych składników przy wsparciu szefa kuchni.
  • Stworzenie tradycyjnego neapolitańskiego menu smażenia
  • Zarządzanie piecami na drewno i elektrycznymi, gotowanie w różnych temperaturach i analiza wyników
  • Test weryfikacyjny z egzaminem praktycznym

Zarezerwuj teraz

Cena:

Sekretariat skontaktuje się z Tobą w celu potwierdzenia rejestracji na kurs

Tego produktu nie ma na stanie i nie jest dostępny.