Skip to main content

Scuola Italiana Pizzaioli otwiera cztery nowe lokalizacje w Grecji i na Cyprze

10 listopada Scuola Italiana Pizzaioli zainaugurowała swoje pierwsze cztery lokalizacje w Grecji i na Cyprze, co stanowi duży krok naprzód dla białej sztuki w regionie Morza Śródziemnego.

Nowe centra szkoleniowe znajdują się w miastach

Metamorphosis (Ateny – Grecja)

Heraklion (Kreta – Grecja)

Kos (wyspa Kos – Grecja)

Strovolos (obszar Nikozja – Cypr)

Otwarcie nowych lokalizacji było możliwe, jak zawsze, dzięki wsparciu pełnych pasji i wieloletnich partnerów, w szczególności Grandi Cucine, Global Foods i Le 5 Stagioni.

Pojawienie się Scuola Italiana Pizzaioli w Grecji i na Cyprze oznacza przede wszystkim ważny debiut. Kraje te w rzeczywistości pokazują, że mają żywy i rozwijający się rynek, na którym pizza jest gotowa doświadczyć fazy wielkiej transformacji. Przede wszystkim zainteresowanie nowymi ciastami i współczesnymi stylami robienia pizzy, które są już głównym trendem we Włoszech.

Wraz z otwarciem tych nowych lokali, Scuola Italiana Pizzaioli odpowiada na ewolucyjny proces na rynku, oferując greckim i cypryjskim kucharzom pizzy możliwość szkolenia się w szczególności w zakresie współczesnej pizzy i najnowocześniejszych stylów. Nowe lokalizacje będą zatem punktem odniesienia dla pizzerów, którzy chcą przenieść swoją pizzę na wyższy poziom, poprawiając swoje wyniki zgodnie z włoskimi standardami zawodowymi.

Bezpośrednia i kapilarna obecność na tych terytoriach pozwala Scuola Italiana Pizzaioli być blisko lokalnych profesjonalistów, rozpowszechniając wysokiej jakości szkolenia. Dzięki solidnym partnerom i społeczności pizzaioli gotowej do rozwoju, inauguracja w Grecji i na Cyprze nie jest tylko celem, ale początkiem wspólnej podróży, której nasi mistrzowie instruktorzy Luca Ardizzone i Vasileios Tsiogkas nie mogą się doczekać.

Zobacz zdjęcia z inauguracji!

preloader