Skip to main content

Salvatore Salviani


Salvatore Salviani rozpoczął swoją karierę jako kucharz pizzy w wieku dwudziestu lat, a od 1996 roku jest właścicielem i kierownikiem pizzerii w Langhirano w prowincji Parma. Brał udział w najważniejszych krajowych i międzynarodowych konkursach, zostając mistrzem świata i Europy. W listopadzie 2014 roku uczestniczył w kursie Master Instructor Course z certyfikowanym kursem szkoleniowym.

Profesjonalne podziękowania

  • 2002 Drugie miejsce w kategorii Speed, Mistrzostwa Świata w Pizzy, Salsomaggiore
  • 2006 Pierwsze miejsce w kategorii szerokości, Mistrzostwa Świata w Pizzy, Salsomaggiore
  • 2007 Zwycięzca pierwszej Olimpiady Pizzy, kategoria Szerokość
  • 2007 Zwycięzca w pierwszej Olimpiadzie Pizzy, kategoria Pizza Bezglutenowa
  • 2007 Pierwsze miejsce w kategorii szerokości, Mistrzostwa Świata w Pizzy, Salsomaggiore
  • 2007 Pierwsze miejsce w kategorii pizzy bezglutenowej, Mistrzostwa Świata w Pizzy, Salsomaggiore
  • 2008 i 2009 Drugie miejsce w kategorii Speed, Mistrzostwa Świata w Pizzy, Salsomaggiore

Doświadczenie zawodowe

  • 1988-1996 Asystent pizzera
  • od 1996 do chwili obecnej właściciel i pizzaiolo pizzerii L’Angolo w Langhirano (PR)

Nadchodzące kursy

preloader