Skip to main content

O nas

Scuola Italiana Pizzaioli została założona w prowincji Wenecji w 1988 roku w celu szkolenia przyszłych profesjonalistów w świecie pizzy. Jest to jedyna szkoła, która certyfikowała szkolenie swoich instruktorów i posiadanie obiektów fizycznych z dobrze wyposażonymi salami lekcyjnymi i laboratoriami przeznaczonymi do szkoleń zawodowych, zarówno w kraju, jak i na świecie. Program edukacyjny szkoły jest najbardziej wszechstronny w świecie pizzy: od kursu Professional Pizzaiolo 1. stopnia do zaawansowanego szkolenia dla profesjonalistów, od zrównoważonego rozwoju w pizzeriach po nowe trendy, dzielimy się technikami i wiedzą, aby szkolić pizzaiolo przyszłości.

Ponadto Scuola Italiana Pizzaioli zapewnia doradztwo techniczne lub w zakresie zarządzania, budowanie zespołu, wydarzenia i działania skierowane również do świata amatorskiego, ściśle współpracując z naszymi partnerami, aby wnieść wartość do sieci kontaktów między firmami.

Jak zostać kucharzem pizzerii

Scuola Italiana Pizzaioli była jedną z pierwszych, które opracowały profesjonalne kursy, aby zostać pizzaiolołącząc część praktyczną z całą teorią niezbędną do zdobycia świadomości procesu i konkretnych umiejętności technicznych.

Czytaj więcej

Profesjonalna aktualizacja

Ekskluzywny zaawansowany program szkoleniowy dedykowany profesjonalnym producentom pizzy, mający na celu doskonalenie ich wiedzy i umiejętności poprzez specjalne kursy techniczne, menedżerskie i marketingowe.

Czytaj więcej

Nasza misja

Nauczanie zawodu pizzera

Pasja i chęć poszukiwania sekretów robienia najlepszej pizzy to niektóre z motywacji, które napędzają nas każdego dnia do eksperymentowania, pogłębiania, uczenia się, a następnie dzielenia się tym, co wiemy, ze wszystkimi, którzy chcą nauczyć się zawodu i zostać producentami pizzy.

Doświadczenie i wielka pasja

Narodziliśmy się pod koniec lat 80. z pasji do pizzy i chęci nauczania rzemiosła pizzerii poprzez połączenie naszej pasji z podejściem dydaktycznym i naukowym.

Wybrani instruktorzy

Aby nauczyć cię, jak zrobić najlepszą pizzę, starannie dobieramy naszych nauczycieli: wszyscy są doświadczonymi profesjonalistami o wysokich umiejętnościach technicznych.

Kursy dla wszystkich poziomów

Niezależnie od tego, czy dopiero zaczynasz i szukasz kursu podstawowego, czy jesteś już doświadczonym producentem pizzy, mamy dla Ciebie idealny kurs.

We Włoszech i za granicą

Naszą misją jest eksport włoskiej pizzy na cały świat: dlatego oprócz naszych włoskich i europejskich lokalizacji, można nas znaleźć w Azji, Australii, Ameryce Północnej i Południowej.

preloader