Skip to main content

Mario Signorile


Mario Signorile zbliżył się do świata gastronomii w bardzo młodym wieku: pasjonując się gotowaniem, zaczął pracować w restauracjach jako kelner, następnie jako kucharz i pizzaiolo, aż do ukoronowania swojego marzenia, otwarcia pizzerii. Od 2002 r. jest właścicielem i kierownikiem "Pizzeria del Centro" w centrum Turate (Co). Uczestniczy i rywalizuje w licznych konkursach pizzy, które doprowadziły go na najwyższy stopień podium w kategorii obok szefa kuchni. Rozwinął działalność konsultingową we Włoszech za granicą, zarówno dla sieci restauracji, jak i indywidualnych pizzerii. Od 2014 roku jest Master Instruktorem w Scuola Italiana Pizzaioli.

Profesjonalne podziękowania

  • 2014 Pierwsze Miejsce Kategoria Pizza a Due – Mistrzostwa Świata w Pizzy, Parma
  • 2013 Drugie miejsce Kategoria Pizza a Due – Mistrzostwa Świata w Pizzy, Parma
  • 2012 Pierwsze miejsce w kategorii największa pizza – International Pizza Expo, Las Vegas
  • 2011 Pierwsze miejsce Giropizza D’Italia
  • 2010 Pierwsze Miejsce Kategoria Pizza a Due – Mistrzostwa Europy w Pizzy, Paryż
  • 2010 Pierwsze Miejsce Kategoria Największa Pizza – Mistrzostwa Świata w Pizzy, Parma

Doświadczenie zawodowe

  • 2002 – obecnie Właściciel Pizzeria del Centro, Turate (CO)
  • 2012 – 2013 Konsulting w Pizzerii San Remo – Lipsk (Niemcy)
  • 2013 – 2014 Doradztwo przy otwarciu i późniejszym zarządzaniu około 20 pizzeriami w Bejrucie (Liban) i Dubaju (Zjednoczone Emiraty Arabskie).
preloader