Skip to main content

Sandro Batzella

Master Instruktor dla kursów w Toskanii
Pasja i determinacja pozwoliły mu na ciągły rozwój zawodowy i przedsiębiorczy, aż do dziś, kiedy jest właścicielem odnoszącej sukcesy restauracji w Viareggio, Pizzeria Manè sul Mare. Jego pragnienie eksperymentowania doprowadziło go do zaproponowania różnych rodzajów ciasta, od klasycznej pizzy po pizzę pala, a także specjalności z regionu, w którym mieszka, takich jak cecina. Instruktor we Włoskiej Szkole Pizzaioli, uczestniczył w kursie PFC Master Instructor w maju 2014 roku. Po uczestnictwie w różnych konkursach i zawodach z doskonałymi wynikami, od lat współpracuje przy organizacji Mistrzostw Świata w Pizzy jako sędzia konkursowy.

Profesjonalne podziękowania

  • 1984 1. sklasyfikowany włoski konkurs pizzy, Carrara Fair Tirreno C.T.
  • 1985 2. sklasyfikowany włoski konkurs pizzy, Carrara Fair Tirreno C.T.
  • 1993: 7. miejsce w klasyfikacji Pizza Classica, Mistrzostwa Świata w Pizzy
  • 1997 – obecnie: certyfikat kwalifikacji sędziego Mistrzostw Świata w Pizzy.

Doświadczenie zawodowe

  • 1977-1978 Asystent pizzera w Ristorante Pizzeria Manè w Viareggio (LU)
  • 1978-1979 Asystent pizzera w Pizzeria Florida w San Vito di Negrar (VR)
  • 1979-2002 Pizzaiolo i kierownik linii przygotowywania pizzy w Ristorante Pizzeria Manè w Viareggio (LU); pomoc kuchenna przy grillowaniu i opalaniu drewnem mięsa i ryb
  • 2003 – obecnie właściciel Ristorante Pizzeria Manè w Viareggio (LU) w nowej lokalizacji
  • 2012 – obecnie Partner Pizzerii Ristorante Manè sul Mare w Viareggio (LU)
  • 2017 – obecnie partner pizzerii Restaurant Manè na wyspie San Teodoro (OT)
preloader