Skip to main content

Roberto De Santis


Roberto jest wszechstronnym profesjonalistą w dziedzinie zarządzania gastronomią. Jest szefem kuchni i producentem pizzy, uczestniczył w specjalistycznych kursach gotowania, pizzy, pieczenia i sommelierów. Pracował i nadal pracuje jako szef kuchni w hotelach i restauracjach, działając również jako konsultant. Instruktor we Włoskiej Szkole Pizzaioli od 2011 roku, ukończył swoje szkolenie w 2014 roku, uczestnicząc w kursie PFC Master Instructor.

Profesjonalne podziękowania

  • Sędzia na Mistrzostwach Świata w Pizzy w Parmie
  • 2016 Nagroda za całokształt osiągnięć zawodowych: Les Toques Blanches d’Honneur Cappello D’Oro – A.P.C.I. (Associazione Professionale Cuochi Italiana); Montecatini Terme, Kongres Krajowy

Doświadczenie zawodowe

  • 1988/2000 Obsługa pokoi i recepcji w hotelu Villa Elena w Genui
  • 2001/2004 Kierownik baru i restauracji w Villa Piantelli Cultural Sports Society; asystent baru i salonu w King’s Bar; asystent kucharza w restauracji Ligagin w Lumarzo
  • 2004/2006 Kucharz i pizzer w restauracji La Baita w Genui
  • 2004/2010 Partner zarządzający i kucharz w restauracji hotelowej pizzeria bar Miramonti w Gorreto
  • 2011 – 2015 Partner zarządzający, kucharz i szef pizzerii w restauracji La Baita w Genui
  • 2013 Konsultant szefa kuchni w restauracji Maison de Charme Giacaranda w Castellabate (SA)
  • 2015 Szef kuchni – w Piccolo Hotel Brenzone sul Garda
  • 2015-2017
  • Publikacja przepisów w czasopismach branżowych
  • Współautor ebooków Fiberpasta
  • Doradztwo we współpracy z biologiem żywieniowym Marisą Cammarano w zakresie opracowywania tabel wartości odżywczych przepisów na pizzę specjalnie dla klientów z patologiami.
  • Doradztwo dla start-upów Doradztwo dla start-upów Pizzeria Reale, Genua
  • Doradztwo w zakresie mieszania ciasta i technik pieczenia w Ristorante Pizzeria Garibaldi, Levanto (SP)
  • Doradztwo w zakresie rozwoju ciasta do pizzy i zarządzania personelem w Pizzeria Ugo, Cavi di Lavagna (GE)
  • 2018
  • Szef kuchni w hotelu Piccolo, Brenzone sul Garda (VR)

Nadchodzące kursy

preloader