Profesjonalne podziękowania
- Sędzia na Mistrzostwach Świata w Pizzy w Parmie
- 2016 Nagroda za całokształt osiągnięć zawodowych: Les Toques Blanches d’Honneur Cappello D’Oro – A.P.C.I. (Associazione Professionale Cuochi Italiana); Montecatini Terme, Kongres Krajowy
Doświadczenie zawodowe
- 1988/2000 Obsługa pokoi i recepcji w hotelu Villa Elena w Genui
- 2001/2004 Kierownik baru i restauracji w Villa Piantelli Cultural Sports Society; asystent baru i salonu w King’s Bar; asystent kucharza w restauracji Ligagin w Lumarzo
- 2004/2006 Kucharz i pizzer w restauracji La Baita w Genui
- 2004/2010 Partner zarządzający i kucharz w restauracji hotelowej pizzeria bar Miramonti w Gorreto
- 2011 – 2015 Partner zarządzający, kucharz i szef pizzerii w restauracji La Baita w Genui
- 2013 Konsultant szefa kuchni w restauracji Maison de Charme Giacaranda w Castellabate (SA)
- 2015 Szef kuchni – w Piccolo Hotel Brenzone sul Garda
- 2015-2017
- Publikacja przepisów w czasopismach branżowych
- Współautor ebooków Fiberpasta
- Doradztwo we współpracy z biologiem żywieniowym Marisą Cammarano w zakresie opracowywania tabel wartości odżywczych przepisów na pizzę specjalnie dla klientów z patologiami.
- Doradztwo dla start-upów Doradztwo dla start-upów Pizzeria Reale, Genua
- Doradztwo w zakresie mieszania ciasta i technik pieczenia w Ristorante Pizzeria Garibaldi, Levanto (SP)
- Doradztwo w zakresie rozwoju ciasta do pizzy i zarządzania personelem w Pizzeria Ugo, Cavi di Lavagna (GE)
- 2018
- Szef kuchni w hotelu Piccolo, Brenzone sul Garda (VR)