Skip to main content

Luca Gaccione

Dyrektor ds. edukacji - BELLUNO

Kierownik dydaktyczny Włoska Szkoła Pizzaioli
Master Instruktor z certyfikowanym kursem szkoleniowym, kierownik dydaktyczny szkoły Italian Pizzaioli. Kierując się wielką pasją i wyjątkową wiedzą techniczną, Luca ma wrodzone predyspozycje do nauczania, ugruntowane licznymi doświadczeniami dydaktycznymi w instytucjach i instytutach hotelarskich. Od 2010 roku jest Master Instruktorem, często prowadząc coaching w prowadzeniu pierwszych kursów dla nowo wyszkolonych instruktorów. Od 2021 roku jest głównym nauczycielem Scuola Italiana Pizzaioli.

Profesjonalne podziękowania

  • 2018 International Finger Pizza Champion, Tecnobar & Food, Padwa

Doświadczenie zawodowe

  • 1988-2020 Kierownik Ristorante Pizzeria “Due più Due” w Tai di Cadore: specjalizujący się w pizzerii, odpowiedzialny za kontrolę jakości.
  • Od 2014 r. Wykładowca w obszarze pizzerii i żywności w siedzibie En.a.i.p. w Calalzo di Cadore “Kurs dla kucharzy pizzy”.
  • Kwiecień 2015 Członek komisji egzaminacyjnej kursu rolno-spożywczego En.a.i.p.
  • 2015 Wygłoszenie wykładu na temat zastosowań technicznych w imieniu Scuola Italiana Pizzaioli na “27th International Conference on Molecular Biology” w Levico Terme
  • 2016 Wykładowca w imieniu Scuola Italiana Pizzaioli na 120-godzinnym kursie dla producentów pizzy organizowanym we współpracy z organizacją szkoleniową w Trentino Alto Adige
  • Od 2014 roku do chwili obecnej sędzia wyścigu “Pizza Tour of Europe

Nadchodzące kursy

preloader