Skip to main content

Joseph Lucia

Główny instruktor z certyfikowanym kursem szkoleniowym w Lecce
Giuseppe Lucia rozpoczął swoją karierę zawodową w 1986 roku, pracując w rodzinnej cukierni. Od 1987 roku zdobywał doświadczenie w sektorze restauracji i pizzerii, jednocześnie uczęszczając na różne kursy w zakresie pieczenia i pizzerii.

Założyciel Międzynarodowej Szkoły Gastronomii w 2010 roku. W kwietniu 2003 r., wraz z 8 innymi kolegami, założył "Associazione Pizzaioli Salentini", pierwsze w Apulii stowarzyszenie mające na celu szkolenie, informowanie, tworzenie grup roboczych i zakupowych w celu sponsorowania działań na terytorium Apulii, stowarzyszenie z największą liczbą kobiet pizzerii na świecie i jedyne, które uzyskało uznanie "Fair Play" na Mistrzostwach Świata w Pizzy. Jest założycielem Team Acrobatic Salento, zdobywając prestiżowe nagrody krajowe i międzynarodowe.

Od 1998 roku prowadzi pizzerię Zio Giglio w Lecce. Od 2021 roku jest głównym instruktorem z certyfikowanym kursem szkoleniowym włoskiej szkoły Pizzaioli.

Profesjonalne podziękowania

  • Kapitan i trener Team Acrobatic Salento
  • Twórca trofeum MSC Pizza
  • Twórca International 2 Mari Trophy
  • Twórca najlepszego mistrza świata w pizzy

Doświadczenie zawodowe

  • 1986 – 1989 Cukiernik – Cukiernia Danny, Lecce
  • 1990 – 1998 Różne doświadczenia jako pizzer i kucharz
  • 1998 do chwili obecnej Właściciel pizzerii “Zio Giglio” – Lecce
  • 2001 – 2006 Nauczyciel kursów pizzerii w Confartigianato Lecce
  • 2021 do chwili obecnej – Master Instruktor dla Scuola Italiana Pizzaioli

Nadchodzące kursy

preloader