Skip to main content

Graziano Bertuzzo

Kierownik obszaru technicznego - Sede di Caorle (Ve)

Osoba kontaktowa w obszarze technicznym Włoska Szkoła Pizzaioli
Graziano jest prawdziwym autorytetem w dziedzinie pizzy, znanym jako jeden z najlepszych producentów pizzy na świecie i wielokrotny mistrz świata. Od 1991 r. jest przedstawicielem technicznym Scuola Italiana Pizzaioli: prowadzi kursy dla producentów pizzy na różnych poziomach, a także doradza w zakresie ciast, użytkowania sprzętu, testowania produktów dla włoskich i zagranicznych firm z sektora gastronomicznego. Prelegent kursów mistrzowskich na międzynarodowych targach w sektorze gastronomicznym. Nadzoruje i wspiera nowych instruktorów we włoskich i zagranicznych oddziałach Scuola Italiana Pizzaioli. Jest odpowiedzialny za sędziów pieca podczas Mistrzostw Świata w Pizzy.

Profesjonalne podziękowania

  • 1985/1987 Mistrz Europy “Gusto Class” – Alghero – Włochy
  • 1988 1. miejsce w klasyfikacji “Najlepsza pizza we Włoszech” – Genua – Włochy
  • 1989 1. klasyfikacja “Pizza d’Autore” – Rovigo – Włochy
  • 1991 2. miejsce w klasyfikacji “Free Style” – Nowy Orlean – USA
  • 1992 2. klasyfikowane Mistrzostwa Świata w Pizzy “Pizza in Teglia” – Meldola – Włochy
  • 1992 1st Classified ‘Free Style’ – Orlando – USA
  • 1993 1. miejsce “Giant Pizza” – Las Vegas – USA
  • 1994 1st Classified “Free Style” – Mistrzostwa Świata w Pizzy – Castrocaro Terme – Włochy
  • 2008/2009/2010 1. miejsce “World Pizza Challenge” – Światowe Igrzyska Pizzy w Las Vegas – USA
  • 2010 Nagroda za Całokształt Osiągnięć – Mistrzostwa Świata w Pizzy – Salsomaggiore Terme – Włochy
  • 2017 – 1 miejsce “Best of the Best” – World Pizza Games w Las Vegas USA

Szkolenie

1984 Kurs dla mistrzów instruktorów Pizzaiolo
Kurs Master Instructor 2014 z certyfikowanym kursem szkoleniowym

Doświadczenie zawodowe

  • 1975 r. Praktykant w pizzerii “Brian” w Brian di Eraclea we Włoszech.
  • Otwarcie w 1979 roku pizzerii należącej do Briana di Eraclea – Włochy.
  • Od 1991 r. kierownik działu technicznego Włoskiej Szkoły Pizzaioli.
  • W latach 1997-2002 kapitan zespołu Veneto Aerobatics Team.
  • Założyciel i kapitan Acrobatic Pizza Shock Team od 2010 roku.
  • Szef sędziów piekarników na Mistrzostwach Świata w Pizzy
preloader