Skip to main content

Alessandro Gatti

Nauczyciel z obszaru Toskanii
Jako młody człowiek rozpoczął swoje pierwsze doświadczenia jako kucharz pizzy w rodzinnej restauracji, a jednocześnie brał udział w różnych kursach w sektorze pizzerii, aż został instruktorem we Włoskiej Szkole Pizzaioli, stając się punktem odniesienia w szkoleniu młodych neo-pizzaioli w regionie Apuan. Od 2004 roku prowadzi własną restaurację "Ale's Pizza" w Marina di Massa, a od kilku lat jest partnerem w trzech pizzeriach w Montpellier we Francji. Uczestniczy w różnych konkursach i zawodach, uzyskując doskonałe wyniki, a także od lat współpracuje przy organizacji Mistrzostw Świata w Pizzy jako sędzia konkursowy.

Profesjonalne podziękowania

  • 2011 2. miejsce w klasyfikacji Pizza a Due, Paris Trophy
  • 2012 6th Classified Pizza in Teglia, Mistrzostwa Świata w Pizzy
  • 2013 1. sklasyfikowana pizza w Teglia, mistrzostwa Toskanii

Doświadczenie zawodowe

  • 1989 Kucharz pizzy w rodzinnej pizzerii
  • 1998-2001 Pizzaiolo i kierownik ds. zakupów w pizzerii Sun Flower w Marina di Massa (MS)
  • 2001 Pizzaiolo w neapolitańskiej pizzerii Il Vesuvio
  • 2002-2004 Pizzaiolo i kierownik ds. zakupów w Pizzerii Spazio 2000 w Massa
  • 2004 – Właściciel pizzerii Ale’s Pizza w Marina di Massa (MS)
  • Partner trzech pizzerii w Montpellier

Nadchodzące kursy

preloader