Skip to main content

Emanuele Sciortino


Młody i towarzyski, pasjonat świata białej sztuki i gastronomii w ogóle, Emanuele rozpoczął swoją karierę zawodową w bardzo młodym wieku, pracując przez kilka lat jako barman lub szef kuchni, aż do otwarcia własnej restauracji w 2004 roku, Pizzeria Ai Portici. Zdeterminowany, by doskonalić swoje umiejętności, uczęszczał na kursy pieczenia, a później pizzerii. W listopadzie 2018 r. wziął udział w kursie Master Instructor i pomyślnie go ukończył.

Doświadczenie zawodowe

  • 2004 do chwili obecnej Właściciel Pizzeria Ai Portici, Paternò, Catania
  • 2001-2004 Barman w Caffè Antares, Paternò, Katania
  • 1997 – 2000 Barman w Caffè Elite, Paternò, Catania
  • 1997 – 2004 Szef kuchni na wezwanie w zakresie usług cateringowych Barman
  • 1991 – 1997 Barman w barze Lo Faro, Paternò
preloader