Ciasta z alternatywnych mąk, poolish w pizzeriach, ciasta wykonane z wyposażeniem pizzerii. Koncentracja na pizzy i koktajlach
Rynek gastronomiczny, a w szczególności świat pizzy, coraz częściej wymaga ewoluujących profesjonalistów zdolnych do tworzenia tradycyjnych lub innowacyjnych produktów, które mogą konkurować z nowymi trendami.
Kurs Szkolnictwo wyższe 3. stopnia ma na celu przekazanie teoretycznej i praktycznej wiedzy niezbędnej na coraz trudniejszym i bardziej wymagającym rynku. Program obejmuje godziny poświęcone nauce i doskonaleniu umiejętności praktycznych wraz z sesjami teoretycznymi, niezbędnymi do zdobycia odpowiedniej świadomości i wiedzy, jak czerpać korzyści ze swojej pracy. Kurs pozwoli uczestnikom nabyć umiejętności w zakresie alternatywnych mąk, stosowania wstępnego fermentu poolish i małych wypieków, które można wykonać przy użyciu sprzętu dostępnego w pizzerii. Ponadto dogłębnie zbadany zostanie temat koktajli w pizzeriach: wybór surowców, techniki mieszania i kombinacje w celu wzbogacenia oferty.
Kurs jest odpowiedni dla osób, które uczestniczyły w programie Szkolnictwo wyższe poziom 1 lub poziom 2 którzy zdobyli już doświadczenie w tej dziedzinie i chcą zdobyć nową wiedzę teoretyczną i praktyczną, aby uzupełnić swoje szkolenie zawodowe. Również dla tych, którzy chcą zdobyć nowe techniki lub modele zarządzania, aby lepiej zorganizować swoją działalność lub zdywersyfikować swoją ofertę gastronomiczną.