Bezglutenowe w pizzeriach, pieczywo, pizza neapolitańska i rzymski flatbread.
Skoncentruj się na piwie i winie oraz ich parach
Rynek gastronomiczny, a w szczególności świat pizzy, coraz częściej wymaga ewoluujących profesjonalistów zdolnych do tworzenia tradycyjnych lub innowacyjnych produktów, które mogą konkurować z nowymi trendami.
Kurs Szkolenie zaawansowane 2. stopnia ma na celu przekazanie teoretycznej i praktycznej wiedzy niezbędnej na coraz trudniejszym i bardziej wymagającym rynku. Program obejmuje godziny poświęcone nauce i doskonaleniu umiejętności praktycznych, a także sesje teoretyczne, które mają fundamentalne znaczenie dla zdobycia odpowiedniej świadomości i wiedzy, jak czerpać korzyści ze swojej pracy. Nie zabraknie również pogłębionych sesji z zakresu zarządzania i organizacji, które pozwolą w pełni wykorzystać swoją aktywność. Kurs pozwoli również uczestnikom nabyć umiejętności w zakresie pizzy współczesnej i neapolitańskiej, bezglutenowej, wypieku chleba, wina i piwa w celu stworzenia konkretnego menu. Celem będzie usprawnienie działalności restauracji.
Kurs jest odpowiedni dla osób, które uczestniczyły w programie Profesjonalny Pizzaiolo 1 poziom o którzy zdobyli już doświadczenie w tej dziedzinie i chcą zdobyć nową wiedzę teoretyczną i praktyczną, aby uzupełnić swoje szkolenie zawodowe. Również dla tych, którzy chcą zdobyć nowe techniki lub modele zarządzania, aby lepiej zorganizować swoją działalność lub zdywersyfikować swoją ofertę gastronomiczną.