Zostanie kucharzem pizzy pozwala być częścią profesjonalnej kategorii, na którą jest duże zapotrzebowanie na rynku. Kurs Profesjonalny zaawansowany Pizzaiolo ma na celu przekazanie teoretycznej i praktycznej wiedzy niezbędnej na coraz bardziej wymagającym rynku. Program składa się z naprzemiennych godzin poświęconych nauce i doskonaleniu umiejętności praktycznych z sesjami teoretycznymi, które mają fundamentalne znaczenie dla zdobycia odpowiedniej świadomości i wiedzy, jak czerpać korzyści ze swojej pracy. Kurs jest odpowiedni dla osób, które uczestniczyły w programie Professional Pizzaiolo 1. stopnia lub zdobyły już doświadczenie w tej dziedzinie i chcą zdobyć wiedzę teoretyczną i praktyczną, aby ukończyć szkolenie zawodowe.
Kurs ma na celu Ci, którzy chcą pogłębić i udoskonalić swoje przygotowanie teoretyczno-praktyczne poprzez kompletny kurs, który umożliwia im doskonalenie umiejętności technicznych poprzez zdobywanie treści i metodologii o dużej wartości zawodowej. Dla tych, którzy chcą lepiej zarządzać i organizować własną działalność lub podnieść swoje przygotowanie.