Zostanie kucharzem pizzy pozwala być częścią profesjonalnej kategorii, która jest bardzo poszukiwana na rynku. Program Profesjonalny Pizzaiolo 1. poziomu ma na celu przekazanie teoretycznych i praktycznych pojęć niezbędnych do perfekcyjnego przygotowania klasycznej okrągłej pizzy. Przeplatanie godzin poświęconych na naukę i doskonalenie umiejętności praktycznych z sesjami teoretycznymi będzie miało fundamentalne znaczenie dla czerpania korzyści z własnej pracy. Kurs jest odpowiedni dla tych, którzy nie mają doświadczenia w tej dziedzinie lub dla tych, którzy chcą zdobyć metodę i wiedzę teoretyczno-praktyczną, aby ulepszyć produkt, który już wytwarzają.

PROFESJONALNY KUCHARZ PIZZY 1 POZIOM
Cena: 1.000,00€ + IVA
Sekretariat skontaktuje się z Tobą w celu potwierdzenia rejestracji na kurs
Czego się nauczysz
Umiejętność doboru odpowiedniej mąki do rodzaju wyrabianego ciasta oraz odpowiednie techniki przygotowania, dojrzewania, nadziewania i pieczenia klasycznej okrągłej pizzy.
Czas trwania
Łącznie 40 godzin, rozłożonych na pięć dni: 10 godzin teorii i 30 godzin praktyki.
9 rano do 5.30 po południu.
Język
Włoski
Program kursu
Teoria
10 godzin
- Główne zboża i różnice między nimi: pszenica i jej genetyka
- Mąka: właściwości chemiczne/fizyczne
- Woda i parametry analityczne: obliczanie temperatury i zarządzanie nią w ciastach
- Działanie drożdży: drożdże komercyjne, właściwości i funkcje
- Węglowodany i substancje wzmacniające
- Sól i olej: ich znaczenie
- Wyposażenie: narzędzia robocze, maszyny do ugniatania, piece i lodówki
- Rodzaje piekarników: elektryczne, gazowe i opalane drewnem oraz sposób ich działania
Praktyka
30 godzin
- Przygotowanie ciasta na klasyczną pizzę
- Bezpośrednie, półpośrednie i pośrednie zarządzanie ciastem
- Łamanie i formowanie bochenków chleba
- Obsługa i rozprowadzanie ciasta
- Zarządzanie ciastem w lodówce
- Wartość składników
- Praktyka rysowania przy użyciu różnych technik
- Zarządzanie piecem i wypalanie w różnych temperaturach oraz analiza wyników
- Egzamin teoretyczny i praktyczny
Zarezerwuj teraz
Cena: 1.000,00€ + IVASekretariat skontaktuje się z Tobą w celu potwierdzenia rejestracji na kurs