PROFESJONALNY KUCHARZ PIZZY 1 POZIOM

Siedziba główna: HUB - Pistoia
Kurs można zarezerwować z płatnością należną w dniu w przyszłości

Cena: 1.000,00 + IVA

Sekretariat skontaktuje się z Tobą w celu potwierdzenia rejestracji na kurs

Zostanie kucharzem pizzy pozwala być częścią profesjonalnej kategorii, która jest bardzo poszukiwana na rynku. Program Profesjonalny Pizzaiolo 1. poziomu ma na celu przekazanie teoretycznych i praktycznych pojęć niezbędnych do perfekcyjnego przygotowania klasycznej okrągłej pizzy. Przeplatanie godzin poświęconych na naukę i doskonalenie umiejętności praktycznych z sesjami teoretycznymi będzie miało fundamentalne znaczenie dla czerpania korzyści z własnej pracy. Kurs jest odpowiedni dla tych, którzy nie mają doświadczenia w tej dziedzinie lub dla tych, którzy chcą zdobyć metodę i wiedzę teoretyczno-praktyczną, aby ulepszyć produkt, który już wytwarzają.

Czego się nauczysz

Umiejętność doboru odpowiedniej mąki do rodzaju wyrabianego ciasta oraz odpowiednie techniki przygotowania, dojrzewania, nadziewania i pieczenia klasycznej okrągłej pizzy.

Czas trwania

Łącznie 40 godzin, rozłożonych na pięć dni: 10 godzin teorii i 30 godzin praktyki.

9 rano do 5.30 po południu.

Język

Włoski

Program kursu

Teoria

10 godzin

  • Główne zboża i różnice między nimi: pszenica i jej genetyka
  • Mąka: właściwości chemiczne/fizyczne
  • Woda i parametry analityczne: obliczanie temperatury i zarządzanie nią w ciastach
  • Działanie drożdży: drożdże komercyjne, właściwości i funkcje
  • Węglowodany i substancje wzmacniające
  • Sól i olej: ich znaczenie
  • Wyposażenie: narzędzia robocze, maszyny do ugniatania, piece i lodówki
  • Rodzaje piekarników: elektryczne, gazowe i opalane drewnem oraz sposób ich działania

Praktyka

30 godzin

  • Przygotowanie ciasta na klasyczną pizzę
  • Bezpośrednie, półpośrednie i pośrednie zarządzanie ciastem
  • Łamanie i formowanie bochenków chleba
  • Obsługa i rozprowadzanie ciasta
  • Zarządzanie ciastem w lodówce
  • Wartość składników
  • Praktyka rysowania przy użyciu różnych technik
  • Zarządzanie piecem i wypalanie w różnych temperaturach oraz analiza wyników
  • Egzamin teoretyczny i praktyczny

Instruktorzy i wykładowcy

Alessandro Gatti
Federica Mignacca
Salvatore Salviani

Zarezerwuj teraz

Cena: 1.000,00 + IVA

Sekretariat skontaktuje się z Tobą w celu potwierdzenia rejestracji na kurs