Pizza neapolitańska jest jedynym tego rodzaju produktem chronionym specyfikacją UE, zrodzonym z mądrości i codziennej praktyki około trzech wieków historii i ciągłej ewolucji. W tym kursie odkryjesz sekrety jednej z najbardziej kultowych pizz na świecie poprzez dogłębną analizę, która rozpocznie się od pizzy neapolitańskiej STG, uzyskanej z absolutnym poszanowaniem przepisów Gwarantowanej Tradycyjnej Specjalności, po nowe trendy, które ewoluowały oryginalną recepturę pod względem ciasta, gotowania i przepisów.
Kurs ma na celu tych, którzy chcą nauczyć się różnych technik produkcji, zarządzania ciastem, przygotowania w stylu neapolitańskim i pieczenia zgodnie z tradycją. Dla profesjonalistów, właścicieli pizzerii i szefów kuchni, którzy chcą dowiedzieć się więcej o historii, teorii i praktyce niezbędnej do opanowania sztuki robienia pizzy neapolitańskiej STG i współczesnej pizzy neapolitańskiej.