SPECJALIZACJA PIZZA BEZGLUTENOWA

Siedziba główna: Padwa (Curtarolo)
Kurs można zarezerwować z płatnością należną w dniu w przyszłości

Cena: 690,00 + IVA

Sekretariat skontaktuje się z Tobą w celu potwierdzenia rejestracji na kurs

Ostatnie badania naukowe wykazały, że liczba osób cierpiących na celiakię stale rośnie. Makarony, piwo i inne produkty piekarnicze zarezerwowane dla osób z celiakią są z pewnością najbardziej uderzającymi przykładami stopniowego i ciągłego procesu transformacji w konsumpcji. Te ciągłe zmiany w nawykach żywieniowych przyczyniają się w świecie gastronomii do identyfikacji nowej grupy docelowej klientów o specyficznych potrzebach żywieniowych.

Danie Pizza bezglutenowa Scuola Italiana Pizzaioli ma na celu nauczenie, jak produkować ciasto z optymalną wydajnością i jak zorganizować przestrzeń roboczą, aby obsługiwać klientów z zachowaniem pełnego bezpieczeństwa. Część teoretyczna zostanie powierzona profesjonalnemu trenerowi w zakresie bezglutenowej gastronomii, podczas gdy część praktyczna zostanie powierzona Mistrzom Instruktorom z Certyfikowanym Kursem Szkoleniowym specjalizującym się w produkcji ciasta bezglutenowego.

Kurs skierowany jest do osób, które chcą poznać różne techniki produkcji, przygotowania, sporządzania i wypieku pizzy bezglutenowej. Do profesjonalnych producentów pizzy i właścicieli restauracji, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę teoretyczną i praktyczną wymaganą do skutecznego działania w bezglutenowym sektorze gastronomicznym poprzez dobrą praktykę w pizzerii, opracowanie konkretnego menu oraz znajomość dedykowanego sprzętu i odzieży.

Czego się nauczysz

Kompletne profesjonalne szkolenie na temat świata bezglutenowego. Kurs pozwoli ci nauczyć się technik wyrabiania, formowania i pieczenia różnych rodzajów pizzy, a także wszystkich podstawowych aspektów organizowania własnej produkcji bezglutenowej z zachowaniem pełnego bezpieczeństwa.

Czas trwania

16 godzin podzielonych na 2 dni: 4 godziny teorii i 12 godzin zajęć praktycznych.

9:00-17:00

Język

Włoski

Program kursu

Teoria

4 godziny

  • Pizza bezglutenowa: surowce, odpowiednie dodatki i napoje, etykietowanie i certyfikacja w celu bezpiecznego pozyskiwania.
  • Procedury i dobre praktyki w pizzeriach: konserwacja, przetwarzanie, gotowanie, obsługa klienta i jedzenie na wynos
  • Menu bezglutenowe: powitanie i komunikacja z klientem z celiakią
  • Haccp i przepisy dotyczące bezpieczeństwa żywności bezglutenowej
  • Dedykowany sprzęt i odzież

Praktyka

12 godzin

  • Ręczne i maszynowe wyrabianie ciasta z mieszanki bezglutenowej
  • Wyrabianie ciasta z alternatywnych mąk
  • Technika ugniatania, formowania i rozprowadzania
  • Kalibracja i pieczenie w piekarniku elektrycznym na czas pizzy bezglutenowej
  • Przygotowanie bigi bezglutenowej
  • Przygotowanie bezglutenowego ciasta na patelnię i łopatkę
  • Gotowanie i pieczenie w piekarniku elektrycznym
  • Serwowanie pizzy bezglutenowej

Instruktorzy i wykładowcy

Domenico Vassallo

Zarezerwuj teraz

Cena: 690,00 + IVA

Sekretariat skontaktuje się z Tobą w celu potwierdzenia rejestracji na kurs