Coraz częściej świat dużych produktów na zakwasie zbliża się do pizzerii, które muszą poszerzyć swoją klientelę o nowe produkty oprócz pizzy.
W tym kursie zajmiemy się teorią i praktyką niezbędną do przygotowania niektórych kultowych produktów na zakwasie, takich jak panettone, colomba i focaccia dolce. Wyjaśnione zostaną techniki ugniatania i pieczenia, aby uzyskać wspaniały, lekki i smaczny produkt na zakwasie, który będzie wytwarzany w pizzeriach z różnych rodzajów mąki, aby móc zaoferować klientom wysokiej jakości, spersonalizowany i ekskluzywny produkt.
Część kursu będzie poświęcona drobnemu wypiekowi ciastek i tworzeniu idealnych produktów dla własnej pizzerii, takich jak herbatniki, kruche ciasto (tarty), biszkopty i śliwki, które pozwolą wzbogacić menu o domowe produkty. Pozwoli to na wzbogacenie własnego lokalu poprzez uzupełnienie oferty gastronomicznej i wykorzystanie dostarczonego sprzętu bez dalszych inwestycji.
Kurs skierowany jestdo profesjonalistów i właścicieli pizzerii i restauracji, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę teoretyczną i praktyczną wymaganą do produkcji panettone, colomby i słodkiej focaccii w swojej pizzerii oraz zdobyć umiejętności w świecie małych ciastek, takich jak herbatniki, kruche ciasto, biszkopt i śliwki .