AMATORSKI KURS ROBIENIA PIZZY
Pizza jest najsłynniejszym i najczęściej spożywanym włoskim daniem na świecie, a także symbolem wspólnego spędzania czasu przy stole. W ostatnich latach pragnienie ugniatania, pieczenia i nadziewania własnej pizzy, aby dzielić się nią z rodziną, przyjaciółmi lub na specjalne okazje, odżyło we włoskich domach i nie tylko. Scuola Italiana Pizzaioli oferuje amatorski kurs, podczas którego na jeden dzień staniesz się profesjonalnym producentem pizzy. Przygotujesz klasyczną okrągłą pizzę z wykorzystaniem wszystkich technik i sztuczek prawdziwego profesjonalisty: od rozwałkowania pizzy po pieczenie w profesjonalnym piecu. Dowiesz się również, jak rozpoznać wysokiej jakości surowce potrzebne do produkcji pizzy na patelni, tak jak w pizzerii, odkrywając wszystkie sekrety, od wyrabiania ciasta po wyrastanie, od nadziewania po pieczenie w profesjonalnych i domowych piecach. Nasi mistrzowie instruktorzy będą towarzyszyć ci w tym doświadczeniu, podczas którego zdobędziesz umiejętności, techniki i zdolności do przygotowania idealnej pizzy w domu.
Kurs skierowany jest do tych, którzy chcą wejść w świat pizzy bez wchodzenia na profesjonalną ścieżkę, odkrywając tajniki tworzenia wysokiej jakości produktu w domu. Dla miłośników pizzy, którzy chcą poznać i pogłębić teorię i praktykę potrzebną do przygotowania klasycznej pizzy okrągłej i na patelni w domu, a także w pizzerii.